Miksi käydä hammastarkastuksessa?

Hammastarkastukset tulisi tehdä säännöllisesti, jotta krooniset, hitaasti etenevät suun sairaudet voitaisiin todeta ja hoitaa ajoissa.

Esimerkiksi parodontiitti on yleinen, usein ilman oireita kehittyvä hampaiden kiinnityskudosten sairaus. Hoitamattomana parodontiitti aiheuttaa jopa yleisterveyttä vaarantavia infektioita sekä hampaiden kiinnityskudosten tuhoutumista.

Hampaiden reikiintyminen eli karies voi hoitamattomana aiheuttaa suun ja leukojen alueen tulehduksia. Mikäli karies pääsee tunkeutumaan syvälle hammasluuhun, hampaan ydin voi tulehtua. Hoitamaton hampaan ytimen tulehdus leviää hampaan juuria pitkin leukaluuhun ja voi aiheuttaa koko elimistöön vaikuttavia, jopa hengenvaaralisia tulehdustiloja.

Myös haitalliset tavat ja tottumukset kuten väärä hampaiden harjaustekniikka, liian kova hammasharja tai hampaiden narskuttelu voivat aiheuttaa vakavia vaurioita hampaisiin, mikäli vaurioita ei havaita ajoissa. Haitalliset ruokailutottumukset tai huono hampaiden hoito eivät näy heti, vaan sairaudet ja vauriot kehittyvät hitaasti ja toisinaan ilman suurempia oireita.

Soita aika ma-pe klo 9-15

(05) 7797 755

Vastaamme tietysti myös muina aikoina ja muina päivinä minkä ehdimme.